Yritys

Kodialin Vihannekset

Kodialin vihannekset on perheyritys joka aloitti pienimuotoisena vuonna 1988 ja viljelee nykypäivänä luomuvihanneksia sekä avomaalla että kasvihuoneessa.

Ravel Kodial on kotoisin Pohjois-Intiasta, Punjabista. Hän tuli Suomeen vuonna 1980  opiskelemaan Martensin puuhatarhakouluun Ylimarkkuun. Kun hän oli kartuttanut vihannesviljely osaamistaan Suomessa sekä harjoittelun että työn kautta hän lähti yhdessä vaimonsa Beritin kanssa kehittämään omaa viljelyään ja myymään tuotteita.

Nykypäivänä avomaan vihanneksia viljellään n. 10 hehtaarilla. Viljely kasvihuoneissa, joiden pinta-ala kattaa n. 2000 m2, aloitettiin vuonna 2005

Tuotevalikoimasta löytyy n. 140 erilaista vihannesta,  jotka viljellään Biolanin peruslannoitetussa turpeessa ja lisälainnoitteena käytetään ainoastaan kanalannoitetta.

Perunoiden ja juureksien lajittelu, pesu ja pakkaus hoidetaan yrityksen omassa 400 m2 hallissa. Hallista löytyy myös kolme viileäkaappia joissa vihannekset säilytetään oikeaoppisesti talviaikaan.

Kasvihuoneviljelyn alkutaipaileilla Ravel totesi että pohjavesi sisälsi liikaa suolaa joka hidasti kasvihuonekasvien kasvua. Tästä johtuen hän porasi oman kaivon puhdistuslaitoksineen, joka takaa vihanneksille kasvun sekä kehityksen kannalta elintärkeän, puhtaan ja raikkaan veden.

Berit ja Ravel työllistää yhden kokoaikaisen ja yhden osapäiväisen työntekijän joiden kanssa he yhdessä hoitavat kylvämisen, sadonkorjuun, pakkauksen sekä kaikki muut tehtävät jotka kuuluvat yrityksen monipuoliseen työnkuvaan. Kiireisimpinä aikoina myös perheen kaksi poikaa sekä tytär auttavat työtehtävissä. Kylventä- kitkemis, sekä sadonkorjuun aikoina yritys työllistää muutamia henkilöitä lisää.

Kodialin Vihannekset viljelee kasvihuoneessa ympäri vuoden ja takaa näin asiakkailleen toimitukset vuodenajasta riippumatta. Kuljetukset n 30:een jäälleenmyyntipaikkaan tehdään omalla kuorma-autolla, joka on varustettu viilennys ja lämmitysjärjestelmällä. Jälleenmyyjät löytyvät ympäri Vaasaa, Mustasaaresta, Seinäjoelta, Laihialta sekä Vöyriltä. Asiakkaita on myös Vantaalta sekä Helsingistä. Lähialueella monet ravintolat, koulut sekä yksityiset tilaavat maukkaita luomutuotteita.

Vuonna 2003 Ravel sai kunnianosoituksen “Vuoden Ekoprofiili”, jonka myönsi Sveska Österbottens Ekologiska förening.

Ruotsin Kuningasparin vieraillessa Vaasassa vuonna 2006 he saivat maistaa Beritin ja Ravelin luomuvihanneksia. Illalliselle toimitettiin yhteensä 22 erilaista tuotetta.

Berit ja Ravelilla on tavoitteena kehittää luomuviljelyänsä asiakkaidensa tarpeiden mukaan ja he ovat vakuuttuneita siitä että luomumenetelmin viljellyt vihannekset ovat kuluttajille se oikea, terveellinen valinta!